De onderneming van Jeff Ligtvoet – Runnersworld Oss

In ‘De onderneming van…’ laten we ondernemers aan het woord. Ze delen hun ups & downs, geven je tips en vertellen wat zij anders gedaan zouden hebben als ze het overnieuw moesten doen. 


Naam: Jeff Ligtvoet
Leeftijd: 29
Opleiding: Ondernemer Manager
Bedrijfsnaam: Runnersworld Oss
Branche: Detailhandel
Wat voor goederen/diensten lever je: Verkoop van sportartikelen
Bedrijf bestaat sinds: 2015
Motto: De vent maakt de tent
Website: www.runnersworld.nl/oss


Waarom ben je dit bedrijf begonnen?

Ik kom zelf uit een ondernemers familie en wist dat ik zelf ook ooit ondernemer wilde worden maar in welke branche was ik nog niet uit. Voor deze opleiding heb ik stage gelopen in de sportwinkel van mijn oom. Na een aantal weken was ik meteen verkocht. Ik dacht dit wil ik een eigen sportwinkel. Vanaf dat moment heb ik in verschillende winkels gestaan en 10 jaar later was het zover en ben ik een Runnersworld begonnen in Oss

Tekst loopt door onder de banner

Kun je in het kort de groei van je bedrijf omschrijven van de start tot nu?

Ik ben aangesloten bij de franchise formule van Runnersworld. Dit geeft vele voordelen omdat we met een club van 28 winkels zijn. Hierdoor kun je samen inkopen en sta je veel sterker. Ik ben begonnen samen met een parttimer en inmiddels zijn er dat 2 geworden. Ik ben in een moeilijke tijd gestart maar je merkt nu de crisis voorbij is dat de klanten meer geld kunnen uitgeven dus ik verwacht een mooie groei te kunnen maken de komende jaren.

Wat was echt een keerpunt voor jou?

Echt een keerpunt heb ik niet gehad. Vanaf het begin zit er een stijgende lijn in die gestaag doorgaat. We proberen creatief te zijn met marketing en doen elke keer wat anders. Nu ik er wat langer zit merk ik wel dat het makkelijker wordt om mezelf te verbinden aan lokale evenementen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Op welk moment wilde je dat je nooit aan dit bedrijf begonnen was?

Er zijn zeker wel wat momenten van twijfel als het even allemaal wat moeilijker is maar ik heb nooit spijt gehad dat ik deze stap heb durven te maken. Mocht het uiteindelijk niet brengen wat ik ervan verwacht had dan ben je heel veel wijzer geworden en die ervaring nemen ze nooit meer van je af.

Wanneer kreeg je echt een kick?

Toen de winkel helemaal klaar was en ik de 1e dag open ging. Een kick is er ook iedere keer als een klant met een blessure de winkel in komt en vervolgens van de blessure afkomt met een goed advies.

Als ik overnieuw mocht beginnen, dan…

Dan had ik alles in grote lijnen nog gewoon hetzelfde gedaan. Je stoot je neus altijd wel een keer maar dat hoort bij het leerproces.

Welke stappen wil je nog maken in de toekomst?

Ik wil in de toekomst nog meer een begrip worden als sportwinkel hier in de omgeving. Als alles op de rit is zou ik graag naar de mogelijkheden willen kijken om een 2e winkel te starten.

Wat maakt iemand een ondernemer?

Een goede ondernemer heeft een eigen visie en laat zichzelf daar niet zomaar vanaf brengen. Je moet altijd vernieuwend zijn en iets proberen te doen wat anderen niet doen. Je moet ergens in geloven en daar helemaal voor gaan!

Tekst loopt door onder de afbeelding

Wat besteed je absoluut uit aan anderen?

Je kunt tegenwoordig niet meer zonder social media maar dat is niet mijn ding dus dat wordt uitbesteed. Het voordeel van een grote organisatie is dat er veel werk uit handen wordt genomen en wij onszelf volledig kunnen focussen op de winkel.

Wie of wat is een inspiratiebron voor jou als ondernemer?

Mijn oude werkgever runt een aantal Intersport winkels. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Het is belangrijk om een prettige werksfeer te creëren voor je personeel. Die sfeer proeven de klanten ook.

Wat doe je naast het ondernemen graag?

Ik sport veel en ga graag Hardlopen, Tennissen & Crossfitten. Omdat ik vaste tijden werk is dit makkelijk te plannen.

Welke tip heb je voor andere ondernemers?

Een goed begin is het halve werk. Je kunt maar 1 keer een 1e indruk achterlaten bij je klanten en die moet goed zijn anders komen ze niet meer terug. Veel mensen zien alleen de buitenkant en beseffen niet wat er allemaal bij komt kijken. Besef goed waar je aan begint en denk er niet te makkelijk over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *