De onderneming van Imke Walenberg – Daily Cappuccino & Stijlmeisje

Imke Walenberg - Daily Cappuccino - ZZP Kickstart

In ‘De onderneming van…’ laten we ondernemers aan het woord. Ze delen hun ups & downs, geven je tips en vertellen wat zij anders gedaan zouden hebben als ze het overnieuw moesten doen. 


Naam: Imke Walenberg
Leeftijd: 32
Opleiding: Bachelor Taal & Cultuurstudies, Master Medieval Studies aan de Universiteit Utrecht
Bedrijfsnaam: Daily Cappuccino (en Stijlmeisje)
Branche: Online media
Wat voor goederen/diensten lever je: Advertorials
Bedrijf bestaat sinds: 2012
Motto: “Always be Curious”
Website: www.dailycappuccino.nl & www.stijlmeisje.com


Imke is gastspreker tijdens de Start-Up Training in Amsterdam op 31-1, inschrijven kan hier.


Waarom ben je dit bedrijf begonnen?

Na mijn studie, zo’n 7 jaar geleden, ben ik als social media community manager aan de slag gegaan bij een pr bureau. Een erg leerzame eerste job waar ik (ook via social media) toevallig was ingerold. In die tijd ook nog een soort van pioneerswerk, want lang niet ieder bedrijf had social kanalen. Na dat jaar ging ik werken bij een communicatiebureau in Ede als projectmanager. Daar leerde ik de offline kant kennen: het maken en vullen van met name bedrijfsbladen van o.a. een pensioenfonds. Opnieuw erg leerzaam, maar ik merkte ook toen dat de bureauwereld erg grillig is. Is er geld, dan is alles mogelijk, gaat het even wat minder dan is er geen enkele ruimte meer voor creativiteit. Dat vind ik maar niets. Net als werken voor een baas… Tijdens mijn studietijd ben ik daarnaast een eigen blog gestart, Daily Cappuccino. Het begon bij mij dan ook te kriebelen om voor mezelf te gaan beginnen. Ik was 27, nu was de kans hiervoor. Bovenal wilde ik vooral later geen spijt hebben dat ik het niet had gedaan. Met de overtuiging en steun uit mijn naaste omgeving waagde ik dan ook de stap en schreef me in bij de kvk.

Tekst loopt door onder de banner

Kun je in het kort de groei van je bedrijf omschrijven van de start tot nu?

Toen ik mezelf dik 5 jaar geleden inschreef bij de kvk, was dat onder de naam Stijlmeisje. Ik wist namelijk dat ik naast Daily Cappuccino nog een ander verdienmodel moest hebben, anders ging ik het redden. Dat werd Stijlmeisje, een styling advies bureau. Uiteindelijk heb ik maar een paar styling opdrachten gedaan, omdat ik al snel door had dat daar niet mijn passie lag. Stijlmeisje werd steeds meer een online platform voor creatief talent, een plek waar je terecht kan als je van mode, reizen en kunst houdt. En een website die in een goede wisselwerking met Daily Cappuccino kan werken. Inmiddels ‘valt’ Stijlmeisje onder Daily Cappuccino en is laatstgenoemde mijn voornaamste inkomstenbron. Maar de ontwikkelingen blijven continu doorgaan, ik bevind me immers in het online media landschap. En niets zo veranderlijk als dat. Je bent zo goed als je laatste succes en dan moet je, hup, weer snel mee met de rest.

Wat was echt een keerpunt voor jou?

Het moment dat ik voor het eerst stagiaires in dienst had en dat ik echt leerde te delegeren. Dat is zo’n drie jaar geleden. Loslaten is een van de moeilijkste dingen als ondernemer.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Daily Cappuccino - Stijlmeisje - ZZP Kickstart

Op welk moment wilde je dat je nooit aan dit bedrijf begonnen was?

Op vrije dagen/vakantie, wanneer ik toch ook altijd wel aan het werk ben. Het stopt nooit. En als het weer tijd is voor de belastingaangifte…

Wanneer kreeg je echt een kick?

Van een van mijn mooiste klussen: een samenwerking met Philips in Zuid-Afrika.

Als ik overnieuw mocht beginnen, dan…

Zou ik vanaf het begin af aan veel meer focus hebben willen hebben. Dat heb ik in het begin nogal eens uit het oog willen verliezen. Terwijl focus juist zo belangrijk is om je doel(en) te bereiken.

Welke stappen wil je nog maken in de toekomst?

Mezelf als ‘product’ meer op de markt zetten; lezingen geven, workshops, enz.

Wat maakt iemand een ondernemer?

Wanneer je beren op de weg juist ziet als een uitdaging en niet als een belemmering, je het beste gedijt bij géén 9-till-5 mentaliteit, creativiteit is key.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Daily Cappuccino - Stijlmeisje - ZZP Kickstart

Wat besteed je absoluut uit aan anderen?

Alles wat met de belasting te maken heeft.

Wie of wat is een inspiratiebron voor jou als ondernemer?

Sportonderneemster Esther van Diepen, zij is moeder van 4 kinderen en daarnaast startte zij in 2006 Mom In Balance (outdoor workouts voor moeders en zwangere vrouwen). Maar ook Sébastien Willems, een van de oprichters en CEO van PressPage. Ik leerde Sébastien kennen toen zijn bedrijf nog een start-up was. Zijn manier van ondernemen vind ik erg inspirerend.

Wat doe je naast het ondernemen graag?

Ik ben ook moeder van twee hele lieve, mooie dochters van 1 en 2 jaar oud, Koosje en Hille. Dat is vanzelfsprekend een heel belangrijk en groot onderdeel in mijn leven. Daarnaast sport ik erg graag (een van de beste manieren om energie kwijt te kunnen, maar ook om je op te laden met nieuwe energie) en reizen, dat is ook onmisbaar in mijn leven.

Welke tip heb je voor andere ondernemers?

Vier elk succes dat je hebt. Ook al ben je in je eentje, het is belangrijk stil te staan bij wat je behaald hebt, hoe klein ook. Die positiviteit kan je op de mindere momenten in het ondernemerschap gebruiken om weer op de goede weg te komen.


Imke is gastspreker tijdens de Start-Up Training in Amsterdam op 31-1, inschrijven kan hier.


-29%
69,00 49,00 excl. BTW
349,00 excl. BTW
349,00 excl. BTW
499,00 excl. BTW
499,00 excl. BTW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *