De onderneming van Mirjam van Helvoort – Fotografie met een verhaal

In ‘De onderneming van…’ laten we ondernemers aan het woord. Ze delen hun ups & downs, geven je tips en vertellen wat zij anders gedaan zouden hebben als ze het overnieuw moesten doen. 


Naam:  Mirjam van Helvoort
Leeftijd: 46 jaar
Opleiding: HBO commerciële economie en Fotovakschool
Bedrijfsnaam: Fotografie met een verhaal
Branche: fotografie en tekst
Wat voor goederen/diensten lever je: Ik creëer persoonlijke beeldbanken voor (online) ondernemers.  Zodat ze beschikken over voldoende beeldmateriaal voor op hun website en social media. Daarnaast ondersteun ik ze op tekstgebied.
Bedrijf bestaat sinds: 1 januari 2018
Motto: Making memories
Website: www.fotografiemeteenverhaal.nl


Waarom ben je dit bedrijf begonnen?

In mijn laatste baan liep ik na enkele jaren vast in alle zaken die moesten gebeuren, maar die steeds werden uitgesteld. Ik had het gevoel niet het beste uit mezelf te halen en stil te staan. Ik wilde uitgedaagd worden,  nieuwe concepten bedenken en creëren. Geïnspireerd worden door nieuwe mensen en hun verhalen. Dus ben ik op zoek gegaan naar wat wel. En dat zat in de combinatie van twee oude liefdes, nl.  verhalen vertellen en fotograferen. Door mijn achtergrond als marketeer bij grote uitgeverijen, wist ik een mooie link te slaan naar (online) ondernemers. Over hoe je jezelf en je bedrijf positioneert in de markt. Als fotograaf gebruik ik deze kennis dagelijks. De vragen die continue terug komen zijn ‘Wie ben je, is dit zichtbaar in je beeld, waarom doe je wat je doet en hoe doe je dat?’

Kun je in het kort de groei van je bedrijf omschrijven van de start tot nu?  

Eigenlijk ben ik pas sinds 1 januari van start gegaan en nu, nog geen drie maanden later, ben ik mijn aanbod al aan het aanscherpen. Enerzijds omdat ik steeds beter durf te staan voor mijn toegevoegde waarde. Anderzijds, door reactie vanuit de markt op mijn aanbod.

Wat was echt een keerpunt voor jou?

Dat ik het idee durfde los te laten om mijn inkomen uit een vaste baan te halen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Verbinding is belangrijk voor deze ondernemer

Op welk moment wilde je dat je nooit aan dit bedrijf begonnen was?

Als ik op vakantie ben, of een heerlijke dag weg ben geweest. Dan is er toch altijd dat moment dat ik nog ‘even’ aan het werk ga. Dit zal met de opstart van mijn bedrijf te maken hebben, maar zeker ook met de aard van het beestje.

Wanneer kreeg je echt een kick?

Als ik aan het fotograferen ben en de shoot helemaal lijkt te kloppen. En dit later bevestigt wordt door de reactie van de klant.  Maar ook als ze aangeven,  dat ze het zo fijn vinden dat ik met ze meedenk en mijn adviezen met ze deel. Een spannend feestmoment was toen mijn website online ging. Deze heb ik zelf gebouwd, terwijl ik daar vooraf  niet aan moest denken, al die techniek… Maar het is me gelukt!  En hoe gaaf toen de eerste mensen mij gingen benaderen om met mij samen te werken!

Tekst loopt door onder de afbeelding

De coach en haar werkplek

Als ik overnieuw mocht beginnen, dan…

Dan zou ik veel eerder de stap gemaakt hebben. En gekozen hebben voor een creatieve opleiding. Los van de adviezen van de volwassenen om me heen.

Welke stappen wil je nog maken in de toekomst?

Dan zou ik willen samenwerken met een team van fijne creatieve mensen  waarbij we gezamenlijk een totaalpakket kunnen aanbieden, vanuit onze eigen expertise.

Daarnaast wil ik blijven werken aan mijn eigen projecten. Een daarvan is het fotograferen van flamboyante ouderen.

Wat maakt iemand een ondernemer?

Ik ben niet zo van de hokjes. Maar als het dan toch moet, iemand die durft te ondernemen, zonder te weten wat het resultaat is. Iemand met lef, die gelooft in zijn of haar plannen.

Wat besteed je absoluut uit aan anderen?

In de toekomst mijn administratie!

Wie of wat is een inspiratiebron voor jou als ondernemer?

Allereerst de natuur, dat zet alles in perspectief. Soms lijken zaken mega groot, maar als je kijkt waar het werkelijk om gaat in het leven. Zijn we maar een klein onderdeel van het grote geheel.

En als persoon mensen met lef, die geloven in hun  plannen en ervoor gaan en daarbij andere mensen kunnen enthousiasmeren.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Foto uit een portretreeks van een ondernemer

Wat doe je naast het ondernemen graag?

Ik ben graag buiten in de natuur, bij voorkeur gecombineerd met een fijne lunch of cappuccino date.
En ik ontmoet graag nieuwe, bijzondere mensen, ik hou van de verhalen die ik daardoor weer hoor.

Welke tip heb je voor andere ondernemers?

Ga het gewoon DOEN en schaaf waar nodig onderweg bij. Daarmee maak je de snelste stappen. En als je naar anderen kijkt, doe dat dan vanuit het oogpunt van inspiratie.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *