3 fases van ZZP-schap

Bedrijven kennen verschillende fases in de ontwikkeling. Er zijn weinig ondernemers die van de ene op de andere dag miljoenen verdienen of al hun dromen verwezenlijken. Er gaat vaak hard werken aan vooraf met fases die leuk en minder leuk zijn. De drie fases van ZZP-schap zijn hieronder voor je op een rij gezet. Elke fase kent zijn eigen problemen. ZZP Kickstart helpt zzp’ers om deze problemen voor te zijn, zodat je zo snel mogelijk een succesvol ondernemer bent.

  1. Bestaansopbouw
  2. Overleven
  3. Succesvol ZZP-schap

Stadium 1 – Bestaansopbouw

Je kunt eigenlijk nog niet rondkomen van je onderneming. Bij zzp’ers resulteert dit erin dat vaak alle klussen aangenomen worden en er mogelijk sprake is van bijbanen.

De voornaamste problemen zijn:
– Klanten werven
– (goed) betaalde klussen krijgen
– Afhankelijk zijn van te weinig afnemers
– Te weinig tijd om goed te groeien doordat je nog andere werkzaamheden hebt

Stadium 2 – Overleven

Als je aangetoond hebt dat er geld te verdienen valt met jouw onderneming dan kom je in fase twee, overleven. Veel zzp’ers komen moeilijk rond en verdienen niet genoeg om goed te kunnen leven, zich te verzekeren én een pensioen op te bouwen. De meeste kiezen ervoor om zich niet te verzekeren en geen pensioen op te bouwen. Met oog op de toekomst is deze fase wel een belangrijke fase om serieus te nemen. Veel zzp’ers zijn blij dat ze rond kunnen komen en in hun dagelijkse behoeften te kunnen voorzien en blijven daardoor in deze fase hangen.

De voornaamste problemen zijn:
– Niet genoeg verdienen om te verzekeren
– Niet genoeg verdienen om pensioen op te bouwen
– Geen groei in de omzet kunnen vinden
– Het gevoel hebben klussen aan te moeten nemen

De tekst gaat verder onder de producten


499,00 excl. BTW
349,00 excl. BTW
499,00 excl. BTW
499,00 excl. BTW


Stadium 3 – Succes

In deze fase ben je succesvol ondernemer. Je verdient voldoende met je onderneming om in je behoeften te voorzien. Je hebt geld over om je bezig te houden met later. Er is geld voor verzekeringen, pensioen of investeringsprojectjes. Je hebt een steady business en een klant meer of minder is voor jou niet zo’n probleem.

De voornaamste problemen zijn:
– Je uitgave patroon wordt groter omdat er de ruimte voor is
– Eventuele groei willen beteugelen, je krijgt meer klussen dan je aan kunt nemen
– Je wordt minder scherp op marktontwikkelingen omdat het toch al goed gaat

Oplossingen

ZZP Kickstart helpt zzp’ers om succesvol ondernemer te worden. Met onze cursussen ga je effectiever ondernemen. We helpen je een duidelijke visie op je bedrijf te ontwikkelen, concrete en reële doelen te stellen, een bedrijf te bouwen dat bij jouw en jouw levensstijl past. Boek een van onze cursussen en krijg grip op je onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *